Diaconie Utrecht Helpt
Utrecht geeft liefde

Maak met deze QR-code direct je gift over
Utrecht geeft liefde
Let op: deze actie loopt begin september af. Binnenkort vertellen we u meer over het afleveren van de cadeaubonnen en handgeschreven kaarten bij vluchtelingen in onze stad. Deze ontmoetingen vinden begin september plaats in samenwerking met Serve the City.

Begin juli viel het kabinet. De aanleiding is het verschil van mening over opvang van vluchtelingen in ons land. Deze recente ontwikkelingen zorgen voor onrust onder vluchtelingen in ons land, in onze stad. Wat betekent het voor hun situatie nu en in de toekomst? We snappen hun onrust en willen een ander, positief signaal laten horen naar hen toe. Daarom zijn we een solidariteitsactie gestart en we hopen dat jij meedoet! De insteek van de actie is om vluchtelingen in Utrecht een hart onder de riem te steken door hen een persoonlijk geschreven kaartje met cadeaubon (t.w.v. € 10) te geven. Het is een blijk van medeleven en liefde voor hen als medeburgers van Utrecht. De bonnen en de kaarten gaan we persoonlijk uitdelen bij de opvanglocaties, waardoor we het humanitaire aspect van de actie extra kunnen benadrukken.


Doe je mee?
Let op: deze actie liep tot eind augustus 2023. Begin september worden de kaarten en cadeaubonnen uitgedeeld. Wil je toch nog meedoen? Dan kan je nog geld overmaken, zodat we het werk voor vluchtelingen kunnen blijven steunen. 

Om deze actie mogelijk te maken hebben we kaarten en budget nodig. En daar kan jij mee helpen! Wat kan jij doen?

1. Sponsor een of meerdere cadeaubonnen door een gift over te maken via de QR-code hiernaast (of klik hier voor directe betalingslink) of een gift over te maken naar NL73 RABO 0302 4823 77 ten name van Diaconie PGU Utrecht Geeft Warmte o.v.v. Ik geef liefde.

2. Schrijf een of meerdere kaartjes voor een vluchteling die in Utrecht woont. Deze kaartjes kan je opsturen in een envelop naar of in de brievenbus doen bij het kantoor van de PGU. Het adres is: Margaretha van Parmadreef 14, 3561 SR Utrecht. Klik hier voor wat tips over wat je op de kaart kan schrijven.

3. Attendeer mensen uit je netwerk op deze actie en vraag of ze meedoen. Download hier de flyer met informatie om door te sturen of de poster om te laten zien dat je de actie steunt.

Iedere kaart met bon is een gebaar dat we de vluchtelingen steunen in onze stad en dat we een humaan beleid willen voor vluchtelingen. Hoe meer kaartjes en budget, hoe meer vluchtelingen we een bemoediging kunnen overhandigen. Wil je ook laten zien dat je de vluchtelingen steunt in onze stad? Doe dan mee!

Vragen?
Voor vragen kun je contact opnemen met één van de initiatiefnemers via utrechtgeeftliefde@diaconie-utrecht-helpt.nl.

Deze actie is geïnitieerd door een aantal Utrechtse inwoners en wordt ondersteund door:

 
terug