Diaconie Utrecht Helpt
Utrecht geeft liefde

Vrijwilligers en vluchtelingen samen aan de koffie
Utrecht geeft liefde

"Het was mooi om te doen. Sommige vluchtelingen waren erg ontroerd door het bezoek dat we hen brachten en de aandacht die er is voor hen. Anderen waren heel blij met de cadeaubon. Een van de bewoners van de Toevlucht vertelde: “Dit bedrag is misschien niet zoveel voor jou, maar voor mij is 10 euro erg veel geld!"


Begin juli viel het kabinet. De aanleiding is het verschil van mening over opvang van vluchtelingen in ons land. Deze ontwikkelingen zorgden en zorgen voor onrust onder vluchtelingen in ons land, in onze stad. Wat betekent het voor hun situatie nu en in de toekomst? We snappen hun onrust en wilden een ander, positief signaal laten horen naar hen toe. Daarom zijn we in juli een solidariteitsactie gestart. De insteek van de actie was om vluchtelingen in Utrecht een hart onder de riem te steken door hen een persoonlijk geschreven kaartje met cadeaubon (t.w.v. € 10) te geven. Het is een blijk van medeleven en liefde voor hen als medeburgers van Utrecht. En met resultaat: we ontvingen meer dan 200 handgeschreven bemoedigende kaarten en we ontvingen voldoende geld om voor meer dan 200 mensen een cadeaubon te kopen.

215 kaarten en cadeaubonnen uitgedeeld
Eind september hebben we vluchtelingen bezocht. In samenwerking met Serve the city is een klein gezelschap naar de locaties gegaan waar vluchtelingen in Utrecht wonen. Onder het genot van een bak koffie konden ze met vluchtelingen spreken en hen een kaart en cadeaubon van 10 euro geven.
De reacties van de bewoners waren mooi en soms heel bijzonder. Een van de vrijwilligers vertelt: "Het was mooi om te doen. Sommige vluchtelingen waren erg ontroerd door het bezoek dat we hen brachten en de aandacht die er is voor hen. Anderen waren heel blij met de cadeaubon. Een van de bewoners van de Toevlucht vertelde: “Dit bedrag is misschien niet zoveel voor jou, maar voor mij is 10 euro erg veel geld!". Namens de vluchtelingen: dank aan iedereen die meedeed met deze actie!

Superbedankt!
Heb jij meegedaan aan deze actie? Namens de vluchtelingen in Utrecht: superbedankt! Dit lieve gebaar doet hen goed. En wil je van betekenis blijven? Dat kan! De opties: 
1. Blijf voor deze mensen en hun positie bidden.
2. Je kan je inzetten als vrijwilliger bij Stil, Toevlucht, Villa Vrede, Stichting Seguro, Ubuntuhuis of het Leger des Heils.

Vragen?
Voor vragen kun je contact opnemen met één van de initiatiefnemers via utrechtgeeftliefde@diaconie-utrecht-helpt.nl.

Deze actie werd geïnitieerd door een aantal Utrechtse inwoners en wordt ondersteund door:

 
terug